Traški plutelė, minkštas vidus ir puikus padažas. Kviečiu išbandyti :)
Taigi falafeliams reikės:
- 250 g avinžirnių;
- 1 morkos;
- gabaliuko paprikos (naudoju žalią dėl spalvų įvairovės);
- 0,5 svogūno;
- mažo česnako;
- kelių šaukštų ruginių miltų;
- keletos žiupsnelių petražolių;
- džiovinto čili pipiro (jei mėgstate aštriai);
- asafetidos (galima ir be jos);
- druskos ir pipirų;
- aliejaus kepimui.
Padažui:
- šiek tiek agurko;
- šaukštas kaparėlių;
- 3 šaukštai grietinės;
- druskos.
Avinžirnius reikėtų pamirkyti apie 12 valandų, todėl siūlau užsimerkti iš vakaro. Išbrinkusius per sietelį gerai nuvarvinkite. Sutarkuokite šiek tiek morkos, tada ją dar smulkiau sukapokite. Taip pat smulkiai sukapokite papriką, svogūnus, česnaką. Viską suberkite į dubenį, įdėkite petražolių (patariu taip pat gerai susmulkinti, arba naudoti džiovintas), druskos, pipirų, asafetidos, čili. Išmaišykite ir permalkite viską su namų kombainu ar blenderiu. Avinžirniai turi tapti smulkūs, o masė lipni. Įdėkite šiek tiek miltų, kad būtų lengviau formuoti falafelius. Aš formuoju pailgus, kai kurie daro rutuliukus. Pailgi ir plonesni greičiau išverda :) Pagal originalų receptą suformuotą falafelį reikėtų pavolioti sezamo sėklose, bet aš to nedarau. Suformuotus falafelius kepti kol gražiai paruduos.
Padažą pagaminti labai paprasta. Smulkiai sukapokite kaparėlius ir šiek tiek agurko, sudėkite grietinę ir išmaišykite. Jei konsistencija per tiršta, įpilkite kaparėlių marinato ar vandens, įdėkite druskos.
Tikiuosi ir jums patiks.
Skanaus! :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą